Składniki: 2 ziemniaki ( 150 g ) 80 g boczku 5 g koperku. Wykonanie: Ugotowane ziemniaki kroimy w grube plastry, podsmażamy na pokrojony i roztopiony boczek, posypujemy suto koperkiem. B- 12 g T- 38 g W- 25 g
Niedokładnie rozpoznany i niewłaściwie leczony ból zwiększa koszty opieki medycznej i staje się problemem społecznym. Najistotniejszą przyczyną niewłaściwego leczenia jest niezrozumienie złożonej natury bólu i nieracjonalne podejście do jego oceny i leczenia. Za niedostateczne opanowa
Pacjenci zgłaszający się po poradę lekarską często zastanawiają się z jakiego powodu powstała jego choroba i szukają przyczyny jej powstania. Czasem jest to po prostu splot nieprzewidywalnych wydarzeń zdrowotnych i przykrych przeżyć. Tak było w przypadku naszego pacjenta pana Tadeus
Pani Stanisława Kuźlik i jej mąż z Piekar Śląskich opowiedzieli swoją przygodę z dietą optymalną. Moja przygoda z dietą optymalną zaczęła się kiedy wiele lat temu przeczytałam w Dzienniku Zachodnim artykuły na temat żywienia optymalnego. Jednak nie za bardzo się wtedy tym tematem zain